Return to site

Hoe om oneindig gesond te leef

Dr Retha Jansen van Rensburg. Januarie 2022.

· Liggaam

Die afgelope jaar was 'n chaotiese jaar vir baie van ons dwarsoor die hele wêreld. Ons het egter 2021 oorleef en, vaderland, ek is gereed vir 2022 om te begin. Is jy ook? Elke begin van 'n nuwe jaar het egter ook hope eise wat ons van onsself verwag.

“Begin die nuwe jaar as 'n nuwe jy.”

“Nog ‘n dieet om gewig te verloor.”

Die jaar gaan ek AL my gesondheidsdoelwitte verpletter!”

Dalk is dit net ek, maar ek is heeltemal oor die "nuwe jaar, nuwe ek" gemors. Dit is elke liewe jaar se storie, oor en oor en weer en weer, en niks verander ooit regtig nie.

Natuurlik sou ek verlede jaar 10 kg verloor.

Natuurlik sou ek meer slaap, meer tyd saam met my gesin spandeer.

Natuurlik sou ek my lewenstyl verander.

So, in plaas van 'n lang lys van onbereikbare doelwitte en nuwejaarsvoornemens ... Vra ek vanjaar die GROOT vraag:

Wat gaan ek verander in 2022?

Persoonlik vind ek dat GROOT voornemens nooit vir my werk nie - ek faal keer op keer met ‘n groot gejuig, want die lewe gebeur, en BOOM! Ek is so ver agter met my groot voornemens dat dit nou heeltemal oorweldigend is. Dan verwyt ek myself oor die feit dat ek nie oor genoeg wilskrag besit nie, en verorbeer 'n groot pak skyfies ...

Maar dit is nie juis die gesondste manier om te leef ​​nie, is dit?

Nee. Oor die jare het ek egter 'n metode ontwikkel wat werk, my laat goed voel en my hele jaar makliker laat verloop.

Ek is baie beter daarmee om kleiner veranderinge en aanpassings aan my gedrag, aktiwiteite en optrede van die vorige jaar te maak. Daardie klein rukkies en stootjies en 'koers-korreksies' vir my gesondheid is gewoonlik redelik maklik om in die praktyk toe te pas, met lonende en aansienlike resultate!

Daar is derduisende verskillende maniere om geleidelik na 'n gesonder leefstyl oor te skakel. Almal praat daarvan om gesonder te eet en meer te oefen, maar net soos daardie GROOT Nuwejaarsvoornemens kan dit dikwels oorweldigend wees as dit nie reeds daaglikse gewoontes nie.

Om nuwe gewoontes te vorm wat belangrik is vir jou geestelike en fisiese gesondheid, is nie tydmors nie. Dink so daaraan, as jy siek, uitgeput of uitgebrand is, sal jy baie tyd moet spandeer om weer op dreef te kom. Om tyd te maak vir gesonde gewoontes beteken dat jy jou tyd meer effektief kan gebruik op die lang termyn. Want wanneer jou liggaam op optimaal funksioneer, is dit eksponensieel makliker om geestelik gesond te wees.

Daarom moet jy goeie gewoontes aanleer om jouself en jou lewe beter te leef. Jy moet doelbewus sorg werk aan jou geestelike, fisiese, emosionele en selfs geestelike gesondheid en welstand. Goeie gewoontes skep 'n lewenstylverandering wat nodig is om die dinge te doen wat jy met jou lewe wil doen. Jy kan nie jou doelwitte bereik of 'n beter of gesonder mens word daarsonder nie.

En alhoewel dit dalk ooreenvoudig klink – waarop dit neerkom is die volgende: - klein gewoontetjies is dikwels die verskil tussen mislukking en sukses. Maak bloot effense veranderinge aan jou huidige koers deur nuwe gewoontes te vorm. Wees dus jou eie gids wanneer dit kom by die bemagtiging van jouself en jou gesondheid. 

Hierdie blog plasing is slegs ter inligting. Dit moet nie as terapie beskou word nie. Hierdie blog is slegs vir inligting en opvoedkundige doeleindes en moet nie as terapie of enige vorm van behandeling beskou word nie. Ons kan nie reageer op enige spesifieke vrae of kommentaar lewer op persoonlike situasies, toepaslike diagnose of behandeling nie, of andersinds kliniese opinies lewer nie. As jy dink dat jy onmiddelike hulp nodig het, kontak asseblief jou plaaslike dokter/ sielkundige/ psigiater of die SADAG Geestesgesondheids Hulplyn op 011 234 4837. Indien nodig, kontak asseblief die Selfmoordkrisislyn by 0800 567 567 of sms 31393.

Hierdie blog plasing is slegs vir inligting. Dit moet nie as terapie beskou word nie. Hierdie blog is slegs vir inligting en opvoedkundige doeleindes en moet nie as terapie of enige vorm van behandeling beskou word nie. Ons kan nie reageer op spesifieke vrae of kommentaar oor persoonlike situasies, toepaslike diagnose of behandeling nie, of andersins enige kliniese opinies verskaf nie. As u dink dat u onmiddellike hulp benodig, skakel u plaaslike dokter / sielkundige of psigiater of die SADAG Geestesgesondheidslyn by 011 234 4837. Indien nodig, skakel asseblief die Selfmoordkrisislyn by 0800 567 567 of sms 31393.